dissabte, 9 de novembre del 2013

RECONEIXERÍEM UN JULES VERNE MODERN?

Imagina que l'escriptor Jules Verne pogués viure al teu poble i fos tan inquiet com el descriuen les cròniques.

 - Quin tipus de persona seria?
-  A què es dedicaria?
-  De quins invents ens parlaria?
-  Com viatjaria, actualment?
- A quins llocs?

18 comentaris:

  1. 1-Crec que seria d'aquelles persones que tot el poble coneix, tan pels seus llibres o les històries que segurament explicaria als més petits a la plaça del poble.
    2-Crec que es dedicaria a què tots els habitants del poble gaudissin de la lectura, per això tindria una biblioteca.
    3-Dels que fagi al llarg de la seva vida.
    4-En tren, avio, cotxe, vaixell... Etc.
    5-Crec que viatjaria a Londres, perquè és un lloc on hi ha moltes coses per veure i per aprendre. També a Paris, per la quantitat de museus i escultures que hi podem trobar. A Japó o als Estats Units per veure els edificis tan espectaculars que hi construeixen. A Alamània pel menjar típic d'allí.

    ADRIA TEJEDOR SERRANDO. 3R B

    ResponElimina
  2. 1.-Jo crec que si fos tant inquiet que la gent sempre que sortis se'l trobes.
    2.-Es dedicaria a escriure i a jugar a la petanca amb els padrins del poble, a caminar i llegir.
    3.-Dels que se'ls hi passes pel cap al llarg de la vida, jo crec que fins i tot els faria.
    4.-Amb cotxe, taxi,autobús, tren, vaixell, moto...
    5.-A els llocs on ell va visitar quan va donar la volta al món i sobretot a Londres que allí es on va néixer.
    Ari Monjo 3r C

    ResponElimina
  3. 1. Per mi, sería una persona que estigues sempre llegint, i per tant tindría més desembolupament cerebral.
    2. Es dedicaría a fer de bibliotecari, per expressar a l'altra gent la seva aficció
    3. Dels invents que llegís als llibres de ciència ficció: un teletransportador, un carmel que no se'l hi acavés mai el gust,..
    4. Com una presona normal i corrent, però intentant contaminar el mínim possible: aniría en bici, a peu, en autobús,...
    5. Als llocs on estigui relaxat i tranquil, per tenir temps per meditar i recapacitar.

    ResponElimina
  4. 1- Seria una persona coneguda pel poble, però no gaire sociable. I crec que li agradaría llegir, perquè m'imagino que seria un home tranquil.
    2- Es dedicaría a escriure, i publicar llibres. Crec que tambè faria d'ajudant de biblioteca.
    3- De alguns invents no gaire coneguts i llavors els explicaría, i suposo que d'algún que hagi llegit a algun llibre.
    4- Viatjaria en autobús, tren, avió, cotxe...
    5- Suposo que viatjaría en alguna ciutat on hagi moltes coses per visitar,perquè sería un home interesat per algunes coses, per exemple Nova York, Londres, París, Roma, Washington, Barcelona...


    JUDIT ALQUEZA TERRADO 3RA

    ResponElimina
  5. 1-Seria una persona molt intel·ligent, que sempre estaria llegint i contant històries, per tant seria un home molt tranquil i amb molts coneixements.
    2-Seria escriptor i contaria històries de aventures,sobretot de viatges.
    3-De qualsevol invent que se li acudis.
    4-Amb tots els mitjans de transport que hi ha actualment.
    5-Viatjaria a lloc on hi hagués coses agradables per veure,aniria a museus, a fer turisme, com per exemple:Madrid, Barcelona,Londres, París.

    DAVID MORENO BADIA 3RA

    ResponElimina
  6. -Crec que seria una persona molt treballadora, que sempre estaria llegint i que explicaria moltes aventures i moltes històries a la gent. Aportaria molts coneixements a altres persones.
    - Es dedicaria a escriure molts llibres explicant moltes històries i viatges i seria un viatger que aniria visitant tot el món, per després arribar al nostre poble i explicar-ho a tothom.
    - Crec que ens parlaria d'invents capaços de transportar-te a una gran velocitat per hora. Segurament ens explicaria com serien les naus per viatjar a les diferents galàxies i com tele-transportar-nos a les diverses parts del món, en qualsevol moment, mitjançant una cabina.
    - Actualment podria viatjar molt mes ràpidament i còmodament que en el s.XIX. Els mitjans de transport que podria utilitzar serien: per carretera, qualsevol automòbil; per riu o per mar, vehicles en forma de vaixell; per ferrocarril, el tren i per l'aire, a través de qualsevol aeronau. Com que era tant espavilat, segur que voldria viatjar per l'espai amb coet.
    - Visitaria els llocs exòtics de tot el món on li ocorregués increïbles històries que després pogués contar. Actualment però, crec que a Jules Verne li agradaria molt viatjar per l'espai.

    ResponElimina
  7. -Crec que seria una persona que es passaria nit i dia llegint. Que vetllaria per el poble i que intentaria, si més no, ajudar als veïns. M’imagino que seria una persona tranquil•la i una persona que no es relacionaria gaire amb la gent tot i que quan els veïns necessitessin alguna cosa, ell estaria allà.
    -Crec que es dedicaria a escriure. Possiblement escriuria coses pel poble, sobre la seva historia o bé sobre la historia del poble. També crec que organitzaria viatges ja que és una persona a la que es nota que li agrada molt viatjar.
    -Ens parlaria de diferents invents moderns, d’invents que la gent del poble, segurament no coneixen. Ens informaria sobre les seves característiques i sobre tot l’invent en general. Seria interessant.
    -Viatjaria amb transports més avançats. Amb cotxe per desplaçar-se per els llocs més propers i amb avió per els llocs més llunyans ja que és un mitjà de transport ràpid i segur.
    -Crec que viatjaria a llocs interessants. A llocs on ningú hagués anat. Faria viatges que ningú del poble, anteriorment hagués fet, per així, poder explicar ‘ho.

    ResponElimina
  8. -Crec que seria un tipus de persona molt nerviosa estaria sempre enredant amb invents a casa, corrent pel poble a buscar eines i objectes necessitats pels invents...
    - Crec que es dedicaria a ser inventor i col•laborador al poble per ajudar als més necessitats.
    - Ens parlaria de molts invents però de dos amb concret:
    -Primer invent: És una màquina de viatjar però no una maquina del temps sinó una màquina que et teletransporta amb segons on tu vols nomes has de pensar el lloc i allí et porta a tu sol o acompanyat .
    -El segon invent: És una màquina que fabrica aliments i joguines nomes per aquelles persones que ho necessiten de veritat.
    - Doncs viatjaria amb el seu nou invent: La màquina teletransportadora.
    -Doncs va viatjar amb la seva dona i els seus tres fills a: Paris, Londres i New York.


    YANIRA MARTÍNEZ JIMÉNEZ 3rC

    ResponElimina
  9. 1- Seria un home amb molts recursos, viuria en una bona casa i tindria un treball important. Faria grans donacions a entitats i col·laboraria en tasques d'ajuda a qui ho necessités.
    2- Crec que seria l'alcalde del poble. És intel·ligent i treballador. En el seu temps lliure escriuria llibres.
    3- Parlaria d'invents del futur, de càmeres criogèniques, naus voladores, aparells per a teletransportar-se...
    4- Viatjaria amb cotxe per dins de Catalunya i amb avió o ferry per anar més lluny.
    5- A qualsevol part del món i fins i tot a la Lluna. Seria un home curiós, i aniria on sigués per tal de que les seves històries tinguessin fins a l'últim detall.

    ResponElimina
  10. 1- Considero que seria l’home més ric del meu poble. Viuria a la millor casa, tot i això crec que no seria massa social en un principi, desprès per molts motius, començaria a sortir de casa.
    2- Seria professor, per a que els nens petits gaudissin de la seva lectura. En uns anys considero que ho faria arriba per tot el poble, i tots junts desfruitarien amb ell.
    3- D’algun invent que ell hagi llegit en algun llibre. També podien ser invents que ell mateix s’inventés per fer riure a la gent, amb la seva imaginació.
    4- En avió, tren, cotxe, avió, etc.
    5- Per tot el món, però sobretot en llocs tranquils, per poder fer més llibres.

    Gemma Lirio Ruiz - 3rC

    ResponElimina
  11. Seria el home mes ric , llest , important del poble.
    Seria contacontes perque els nens puguin escoltar les seves histories .
    De lo que ell voldria tenier de petit.
    Amb tren , avió , cotx i moto.
    A on volgues ell estar .

    ResponElimina
  12. 1. Jules Verne crec que seria un home molt pacífic, tranquil, estalviador i causaria molt bona impressió ala gent, tot i que també crec que seria un home mol callat i savi, i que encontres de passar-se els dies ala televisió com fan la gent d'avui en dia, es passaria el seu temps lliure llegint.
    2.Es dedicaria a professor de secundària, perquè tot el que va llegint i descobrint al llarg de la seva vida, li agradaria fer-ho saber als alumnes per al futur i estar ben formats.
    3.Jo crec que els invents que ens parlaria serien a ser teletransportadors, es a dir un aparell que ens porti de un lloc a un altre solament apretant un botó i indicant el lloc on és volgués teletrasnportar la persona que l'utilitzes.
    4. Viatjaria mitjançant l'avió perquè es el transport més ràpid, però per moures per llocs d'aprop de casa amb bici, perquè com he dit abans es un home estalviador.
    5.Viatjaria per tot el món, des dels llocs més pobres als més rics, per saber les noves cultures i poder-ho explicar als seus alumnes.

    NÚRIA AMBRÒS FARRENY 3rB

    ResponElimina
  13. 1. Seria un home que sortiria poc de casa, no seria gaire social amb la gent del poble però tots li tindrien respecte i una gran admiració. Viuria a una casa gran i tindria bastants diners.
    2. La majoria del temps es dedicaria a escriure llibres. Potser aniria a explicar les seves històries o viatges a la gent del poble o als més petits.
    3. De invents que creuríem que està boig perquè pensaríem que son invents impossibles. Igual que quan parlava de naus espacials i submarins que cap persona es podia creure que allò algun dia fos veritat.
    4. Actualment viatjaria amb la majoria de transports ràpids que hi ha: avió, vaixell, tren, cotxe, etc.
    5. Viatjaria per tot el món, però sobretot a llocs molt exòtics o interessants. Crec que ara sabent que existeixen les naus espacials viatjaria a la lluna fins i tot.

    David Bonet

    ResponElimina
  14. Seria una persona sabia, amb molts coneixements i disposada a fer qualsevol aventura que es proposes. Sempre viatjaria amb el seu tot terreny. Estaria jubilada i tindria molt temps lliure per imaginar i pensar-se nous invents com tele-transportadors... no seria una persona que es fes veure molt, viuria en un edifici amb veïns els quals tots li tindrien apressi i l'admiressin.

    ResponElimina
  15. Seria una persona que tingues molta imaginació i amb unes ganes de viure aventures increïbles i que desprès li agrades explicar histories. També seria una persona curiosa, que caigués bé a la gent i que fos amable amb tothom . Estaria tot el dia amunt i avall, no es cansaria mai de buscar un petit detall per escriure una gran història.
    Exactament no ho se a que es dedicaria, crec que seria professor de literatura o, alguna cosa relacionada amb l'escriptura.
    Ens parlaria d'invents com els movils grans i cada vegada més prims, de el descobriment de nous materials, de com evoluciona el planeta i de la contaminació.
    Viatjaria amb avió, amb cotxes esportius, i fins i tot, en alguna aventura a l'espai, amb coet. Aniria a lloc com l'Everest, el Pol Sud, al fons del mar,... llocs on no hi va la gent normal i on les condiccions son extremes.

    ResponElimina
  16. 1. Si en Jules Verne pogués viure al meu poble seria una persona molt creativa i amb molta imaginació. Inclús algun que altre habitant pensaria que estaria boig. Tindria un caràcter diferent als demés i no el del típic personatge de poble, per això seria una persona força especial que li donaria vida a la població a través de les seves històries. Seria tímid i reservat en la seva privacitat però, obert en l’hora d’explicar aventures fascinants.
    2. Apart del seu increïble treball com a escriptor, treballaria al forn de pa de tota la vida del carrer major on hi ha la fabulosa i velleta pastissera que mai es cansa de contar històries sobre quan era jove. A Verne li causaria un forta impressió la senyora, ja que és una de les millors conta contes del món. Així es guanyaria un propina extra per anar tirant mentre escriu les seves novel•les i aprendria d’ella.
    3. Ens parlaria d’invents perfectes per solucionar els problemes del poble. Per exemple: ambientadors que s’expandeixen ràpidament i fan desaparèixer la mala olor que arriba de tant en tant, nous aparells pel reciclatge del poble, màquines per atendre els problemes de la gent a l’ajuntament, etc.
    4. Provaria tots els transports que existeixen per viatjar avui en dia, ja sigui el metro, el tren, l’avió, el vaixell... i triaria el seu preferit.
    5. Viatjaria a llocs exòtics per aprendre de la cultura i de les costums típiques del lloc, per després poder imaginar una fantàstica aventura i plasmar-la en paper. Serien llocs llunyans i de llarga durada per desconnectar-se de la seva rutina en el poble.

    ResponElimina
  17. Quin tipus de persona seria?
    1.Si Jules Verne visques al meu poble, seria una persona molt divertida i molt original. Deixaria a tots els meus veïns bocabadats
    2.Es continuaria dedicant aescriure llibres o es dedicaria a ser periodista, perquè amb l'imaginació que te faria unes notícies magnífiques.

    3.Ens parlaria d'invents que fa ell a la seva casa, com robots que li fan totes les feines de la casa, del seu cotxe que va amb aigua...
    4. Viatjaria amb el seu cotxe que funciona amb aigua i la seva moto que va volant per l'aire.
    5.A tots els museus, a tots els centres educatius, a tots els llocs on es podessin descobrir coses sobre nous invents.

    LLUÍS BARADAD 3rA

    ResponElimina
  18. Seria una persona molt sociable, ja que seria conegut per tota la gent del poble, per la fama dels seus llibres. Seria un home tranquil, molt creatiu i molt servicial amb la gent que l'envolta. Es dedicaria a escriure tota mena de llibres que captessin l'atenció tant en gent adulta com en adolescents. Ens parlaria dels invents que hauria creat ell amb la seva imaginació, d'aquells invents que molts haurien surtit als seus llibres i dels quals la gent es quedaria sorpresa. Aquells que tothom voldria comprar i que les tendes es quedarien sense. Actualment viatjaria amb avió, amb cotxe o amb autobús, amb tranports ràpids que no surten a les seves històries. Viatjaria per tot arreu on pogués per repartir la fama dels seus llibres i per ser reconegut arreu del món. Per agradar a la gent les aventures que van ocurrint al llarg de les seves històries i per tot el treball realitzat amb il·lusió. També viatjaria en universitats, en museus, en escoles infantils, en festivals, etc per presentar-se i per ser vist per tota la gent que només l'haurien pogut veure en televisió.
    DANIELA ADOLEAN- 3A

    ResponElimina